Home: Iskolatenisz (P+S) :
 Metro R.S.C. Rólunk Hírek, események Iskolatenisz (P+S) Versenytenisz Edzőink Kapcsolat Galéria Nyári tenisz tábor


METRÓ RSC PLAY AND STAY PROGRAM

A siker kulcsa hosszútávon az életkorhoz, a tudásszinthez és a fejlődési szintekhez megtervezett edzésekben és a megtervezett és versenyzésben van!
GYEREK TENISZ - PLAY AND STAY
A gyerektenisz és Play and Stay program célja:
Bevezetni a gyerekeket a teniszjátékba, a teniszhez szükséges alapok megszerzésével és élmény és szórakozás biztosításával!
A mai modern teniszben fontos, hogy az edző játszani tanítsa meg a játékost, amint az lehetséges. A játék tanulása közben kell megadni azokat lényeges technikai és taktikai információkat, amelyek segítik a játékost abban, hogy fejlődjön.
A tenisz könnyű, szórakoztató és egészséges.

A tenisz lehet könnyű és szórakoztató, ha az oktatók különböző nyomású labdákat, különböző méretű ütőket használnak a kezdő játékosoknál. A játékosok az első leckétől adogathatnak, labdamenetet játszhatnak, számolhatják a pontokat.

A program:
  • Gondoskodik a szórakozásról
  • Iránymutatást ad a játékosoknak és szülőknek
  • Lehetőséget ad a gyerekeknek a gyors és problémák nélküli átmenetre az edzésből a játékba.
  • A "játék" fog segíteni, motiválni a fiatalokat, hogy folytassák az edzést és a játékban valóságosan élvezzék a teniszjáték előnyeit az életben.
  • Alkalmazkodik számos más sport pozitív lehetőségeihez is
  • Fejleszti a csapatjáték koncepciót
  • Rövid játékokkal tanítja, fejleszti az alapvető készségeket
  • A képzés hetente magában foglal egy edzést és egy játékot

A program segítségével a gyerekek indirekt módon a taktikán és a játékon keresztül tanulják meg a mozdulatokat, ami azt jelenti, hogy a játék összes elemét alkalmazzák már rögtön az első perctől kezdve. Erre építkezve folytatjuk a továbbfejlesztést, ami magában foglalja a taktikai játékhoz szükséges technikai tudás kialakítását és fejlesztését.
A 6-9 éves gyermekeket életkoruk és tudásszintjük alapján különböző csoportokba osztjuk be, ahol a Play&Stay rendszerre építve, az ismereteiknek megfelelő gyakorlatokat végeznek.
Míg a legkisebbek többnyire játékos feladatokat kapnak, addig a haladók és az idősebbek már komoly, néha versenyszintű gyakorlatokat végeznek.
A METRÓ RSC a magyar tenisz utánpótlás nevelő bázisainak egyik fontos klubja. A klub hosszú idő óta foglalkozik utánpótlás neveléssel. A korábbi időszakban és a közelmúltban több korosztályos versenyző került ki a klub utánpótlás nevelő programjaiból. A klub 12 salakos és 2 Ausztrál Open borítású pályával rendelkezik, amelyek szabad téren és a fedett időszakban egyaránt rendelkezésre állnak a szabad idejükben és versenyszerűen teniszezni kívánó játékosok részére. Ezenkívül kondicionáló terem és büfé is rendelkezésre áll.
A klub 2013-ban úgy döntött, hogy csatlakozik a Magyar Tenisz Szövetség iskola tenisz és Play and Stay programjához. A program koordinálására felkérte Papp Sándort, aki korábban az MTSZ edző, szakmai bizottságait vezette és 8 éven keresztül az MTSZ szakmai igazgatója volt és az MTSZ edzőképzést vezette. Többlépcsős tárgyalások eredményként sikerült megállapodni a Hermann Ottó Általános, Móra Ferenc és a Szent-Györgyi Albert iskolákkal, amelynek eredményeként a klub teniszpályáin és klub által biztosított tenisz edzők irányításával 2013. szeptembertől 1-4 osztályban heti 1-3 alkalommal beindult a rendszeres tenisz képzés. A programban részt vevő edzők megszerezték MTSZ Play and Stay minősítést.. A klub további tervei között szerepel, hogy minél több játékost bevonjanak az iskola tenisz és Play and Stay programba és a játékosok bekapcsolódjanak a Play and Stay versenyekbe illetve a klub a versenyek rendezésébe.
Minden érdeklődő gyereket szeretettel várunk!

 

A program koordinátora:


Papp Sándor
Telefon: 06-30-9554-699
- tenisz szakedző (MTE)
- PTR pro (PTR)
- PTR nemzeti teszter (PTR)
- MTSZ A minősítés (MTSZ)
- MTSZ mester fokozat (MTSZ)Edzők:

 


Kétyi András
Telefon: 06-30-3320200
- tenisz edző ( TF )
- U S P T R edző
- MTSZ Play and Stay minősítés
Ladó Antal
Telefon: 06-70-409 1802
- MTSZ B minősítés
- MTSZ Play and Stay minősítés
Krafcsik Tamás
Telefon: 06-20-200-6946
- MTSZ Play and Stay minősítésSzín Attila
Telefon: 06-20-392 6428
- MTSZ Play and Stay minősítés


Metro általános tájékoztató innen letőlthető.

Galéria: 
 
  
 Metro R.S.C. Rólunk Hírek, események Iskolatenisz (P+S) Versenytenisz Edzőink Kapcsolat Galéria Nyári tenisz tábor

© Copyright 2016. All rights reserved.
Contact: Metrotenisz
Powered by SiMoNTeC